Brengt de zaak verder

Overnamefinanciering via Crowdfunding?

Op het eerste oog lijkt het financieren van een bedrijfsovername middels een crowdfundingcampagne geen eerste keus. Immers, een deal is vaak pas definitief rond als ook de financiering zeker is en partijen willen meestal niet publiekelijk aankondigen in een crowdfundingcampagne dat er een aan- of verkoop van een onderneming aan de orde is, voordat alles definitief geregeld is. Daar heeft Knab Crowdfunding wat op gevonden. Knab Crowdfunding is in samenwerking met Collin Crowdfund N.V. een platform begonnen welke zich richt op de voorfinanciering van een bedrijfsovername. Dit platform van Knab is bedoeld voor ondernemers met een financieringsbehoefte tussen € 50.000 en € 1.000.000 en richt zich specifiek op bedrijfsovernames.

Knab regelt de voorfinanciering via haar moeder AEGON in combinatie met een Knab Crowdfundlening. Deze voorfinanciering heeft een termijn van maximaal twee maanden, maar heeft als voorwaarden dat er gedurende dit termijn wordt gestart met een crowdfundingtraject. Knab investeert daarnaast altijd mee met 10% en garandeert dat de financiering tot stand komt.
Het voordeel van de voorfinanciering is dat de koper al formeel eigenaar is geworden van de onderneming. Hierdoor zijn er in de praktijk vaak meer mogelijkheden wat betreft de financiering. Bijvoorbeeld een sale-and-lease-back of een factoring oplossing om de initiële overnamefinanciering te verlagen.
Ondernemers krijgen, na aanmelding, een Crowdfund Coach toegewezen voor een eenmalig gesprek. Na goedkeuring wordt de aanvraag op de website geplaatst en kunnen klanten van Knab een bedrag vanaf € 100 investeren. Ondernemers kunnen op deze manier de financiering snel regelen en onderzoek doen naar de behoefte van het product in de markt. Extra publiciteit gegarandeerd! Met een geplaatste aanvraag worden via Knab immers zo ongeveer 125.000 potentiële investeerders en klanten bereikt.

Voor dit platform wordt een B.V., V.O.F., maatschap en eenmanszaak geaccepteerd welke is ingeschreven in de Kamer van Koophandel. Bepaalde sectoren worden echter uitgesloten Knab Crowdfunding.

Wilt u meer weten over het voorfinancieren van uw bedrijfsovername, informeer dan eens bij ons naar de mogelijkheden.

DEEL DIT BERICHT