Nieuw MKB Impulsfonds – samenwerking NEOS en De Hooge Waerder Corporate Finance

innovatieEen nieuw fonds gericht op MKB-ers is per 24 november jl. gelanceerd en zal vanaf 1 december leningen kunnen verstrekken in de range van € 250.000 tot € 1.000.000. Het fonds verkrijgt bij de start een kapitaal van € 40 miljoen, verstrekt door Pensioenfonds Detailhandel. Echter streeft het fonds er naar in 2015 meerdere pensioenfondsen te laten investeren en dus een groter kapitaal weg te kunnen zetten bij het MKB.

Met het verstrekken van leningen aan ondernemers met groei-ambitie wil het MKB Impulsfonds het gat opvullen tussen de traditionele, bankfinanciering en de nieuwere, alternatieve financieringsvormen. Het is een helder en eenvoudige structuur: pensioenfondsen verstrekken kapitaal en met dit kapitaal worden passende leningen aan MKB ondernemers uitgegeven. Om in aanmerking te komen voor een lening moeten de MKB ondernemers wel een bedrijf hebben dat minstens twee jaar bestaat, minimaal drie vaste medewerkers in dienst heeft, een omzet draait van zeker € 600.000 en bovendien in het laatste jaar – na aftrek van de belastingen – winst heeft gedraaid. Verder is in vergelijking met een traditionele, bancaire financiering het MKB Impulsfonds meer flexibiliteit ten aanzien van looptijd en zekerheden van een lening. Hierdoor kan het fonds meer gericht inspelen op de specifieke financieringsbehoefte in een dynamische MKB markt.

Het MKB Impulsfonds laat haar kredietenaanvragen beoordelen door NEOS, die op haar beurt weer werkt met business partners die aanvragen namens MKB ondernemers zullen aandragen en indienen. De Hooge Waerder Corporate Finance is één van deze partners. Zodoende kunnen geïnteresseerde ondernemers bij De Hooge Waerder terecht voor het verkrijgen van een financiering uit dit nieuwe fonds.