Search

Brengt de zaak verder

BMKB-C Regeling en Crowdfunding

Crowdfunding platform Geldvoorelkaar.nl is als eerste Nederlandse crowdfunder geaccrediteerd voor de BMKB-C regeling. Het platform krijgt daarmee toegang tot overheidsgarantie bij de financiering van bedrijven die door de coronamaatregelen extra steun nodig hebben. Hierdoor wordt investeren met staatsgarantie ook mogelijk voor particuliere en zakelijke crowdfundinginvesteerders, naast de grote investeringspartijen die al van de regeling gebruik konden maken.

Crowdfunding-platforms komen normaal niet in aanmerking voor de BMKB-C regeling omdat ze niet met eigen geld financieren. Geldvoorelkaar.nl ging hiervoor een samenwerking aan met een grote internationale partij.

Bij financieringen met de borgstellingsregeling wordt 40% door een institutionele partij ingebracht. De overige 60% wordt gefinancierd door crowd, met staatsgarantie. Bestaande en nieuwe crowdfunding investeerders krijgen zo ook de mogelijkheid om in het MKB te investeren met garantie van de overheid.

De BMKB-C regeling ondersteunt in de kern gezonde bedrijven die door de coronamaatregelen kampen met een tijdelijk liquiditeitstekort. De overheid staat met de garantieregeling borg voor maximaal 75% van een overbruggingsfinanciering. Hiermee worden de zekerheden vergroot en daarmee de financierbaarheid van de onderneming. Financieringen met BMKB-C regeling kunnen vanaf het einde van de zomer 2020 worden aangevraagd via Geldvoorelkaar.nl.

Wat is dat ook al weer crowdfunding en hoe werkt het? Letterlijk betekent crowdfunding: geld binnenhalen bij het grote publiek. Je vertelt zoveel mogelijk mensen over je plannen en vraagt of zij daar geld in willen steken. Dit doe je via een online crowdfundingplatform waar je een campagne aanmaakt. Een crowdfundingcampagne kun je inzetten als marktonderzoek voor een nieuw product of dienst. Of als marketingcampagne voor je bestaande bedrijf. Met crowdfunding ontstaat een speciale band tussen je bedrijf en de mensen die er geld in steken. Zij worden fans, ambassadeurs en zijn trouwe klanten. Als ondernemer ben je met een crowdfundinglening minder afhankelijk van een bank als financier.

DEEL DIT BERICHT