Search

Brengt de zaak verder

Waarborgfondsen

Wist u dat u in bepaalde gevallen gebruik kunt maken van de mogelijkheden van een Waarborgfonds indien u op zoek bent naar een zakelijke financiering?

Zo kunnen sportverenigingen bijvoorbeeld een beroep doen op de Stichting Waarborgfonds Sport (SWS). Een sportinstelling financieren is vaak maatwerk.

Sportinstellingen hebben vaak te maken met een begroting waarin niet veel ruimte is voor rente en aflossing. De inkomsten (voornamelijk contributies) van een sportinstelling moeten immers zo optimaal mogelijk ten goede komen aan de leden. Bij het opzetten van de financiering van een sportinstelling kunnen in sommige gevallen speciale afspraken gemaakt worden die aansluiten op uw specifieke situatie: langere looptijden, specifieke rentebepalingen, het onderpand en de aflossingsdruk die passen bij uw sportinstelling. Om een financiering te krijgen, kunt u SWS om steun vragen. SWS verleent onder bepaalde voorwaarden borgstellingen om externe financiering van uw investeringen mogelijk te maken. Bijvoorbeeld bij de aankoop, bouw, aanleg of renovatie van sportaccommodaties.

Voor ondernemingen actief in de Kinderopvang is er de Stichting Waarborgfonds Kinderopvang. Deze stichting heeft ten doel het ondersteunen van organisaties die investeren in de opvang en ontwikkeling van kinderen door het stimuleren van goed ondernemerschap, verantwoorde investeringen en kwaliteit van huisvesting door middel van verstrekking van borgstellingen en garanties, ontwikkeling en verspreiding van kennis en expertise, initiatie en stimulering van innovatie en tenslotte het doen van onderzoek. Het Waarborgfonds heeft met een aantal banken arrangementen afgesloten. Zij bieden organisaties met een borgstelling voordelen zoals korting op de financieringsrente of op verzekeringen.

Er zijn daarnaast nog diverse andere waarborgfondsen actief, zoals bijvoorbeeld het Waarborgfonds Sociale Woningbouw (WSW), het Waarborgfonds voor Zorgsector (WfZ) en het Waarborgfonds BvE voor MBO-onderwijsinstellingen.

Wilt u weten wat de mogelijkheden voor uw bedrijf zijn, neemt u dan gerust contact op met een van onze adviseurs.

DEEL DIT BERICHT