Search

Brengt de zaak verder

Rabobank gaat samenwerking aan met Crowdfunders

De Rabobank gaat zakelijke klanten ook wijzen op de mogelijkheden van crowdfunding. Die afspraak heeft het bedrijf gemaakt met crowdfund-platformen Collin Crowdfund en Oneplanetcrowd. Deze twee crowdfundingpartners zijn sterk gericht op het mkb. Door de afspraak krijgen ondernemers die met de bank om de tafel zitten om te kijken naar bedrijfsinvesteringen ook advies over de mogelijkheden voor financiering vanuit de crowd. Van de zijde van de bank is alleen sprake van een doorverwijzing; de bank geeft geen advies over crowdfunding. Nadat een klant met een goed plan is gewezen op de mogelijkheden van crowdfunding, beslist de klant zelf om daar wel of niet gebruik van te maken.

Voor ondernemers die voor financiering van hun plan geen of maar deels bancair krediet kunnen krijgen, kan crowdfunding een alternatief of aanvulling zijn. Rabobank geeft aan haar klanten te gaan doorverwijzen naar genoemde crowdfundingplatforms. Er zijn ook specifiek mogelijkheden om bancair krediet te combineren met de crowdfund-mogelijkheden. Voor sommige plannen bestaat een financiering uit een slimme financieringsmix, waarin bancair krediet wordt gestapeld met aanvullende financiering van externe financiers. Cofinanciering kan voor veel mkb’ers een mooie oplossing bieden. Vooral groeifinancieringen passen goed bij crowdfunding.

Crowdfunding en bankfinanciering kunnen elkaar versterken. De kracht van crowdfunding is dat het naast financiering grote marketingwaarde oplevert onder meer doordat de ondernemer een groep betrokken ambassadeurs, de ‘crowd’, aan zich bindt. Dit versterkt de commerciële positie van een bedrijf, wat weer een belangrijk voordeel is voor het aantrekken van bankfinanciering.

DEEL DIT BERICHT