Search

Brengt de zaak verder

Nieuwe financieringsmogelijkheden voor het MKB via FundIQ

FundIQ is onlangs opgericht door twee ondernemers met een achtergrond in de Private Equity. FundIQ verstrekt achtergestelde leningen aan het MKB in Nederland om groei, innovatie en een gezonde financieringsstructuur te faciliteren. De achtergestelde lening wordt verstrekt naast een bancaire financiering en eventueel aandelenkapitaal en is daarmee onderdeel van een hybride financieringsoplossing.

De sectorfocus van het fonds is e-commerce, healthcare en industrie, met een themabenadering op digitalisering en internationalisering. Het moet in ieder geval gaan om winstgevende ondernemingen. Turn around situaties en vastgoed zijn eveneens uitgesloten van financiering. Er worden leningen verstrekt tussen de € 250.000 en € 2.5 mln. Rentepercentages variëren tussen de 10 en 15% en de looptijd van een lening varieert tussen de 3 en 6 jaar. Het is mogelijk om niet tussentijds af te lossen op een lening, waarbij een lening dan op het moment van het einde van de looptijd volledig moet worden afgelost.

Daarmee kan een achtergestelde lening van FundIQ ook voor u interessant zijn in een situatie van autonome groei, acquisitie, uitkoop van minderheidsaandeelhouders of herkapitalisatie anderszins.

DEEL DIT BERICHT