Zoek

Brengt de zaak verder

Geldvoorelkaar.nl introduceert de achtergestelde converteerbare lening

Geldvoorelkaar.nl heeft vanaf heden een nieuw product, namelijk de achtergestelde converteerbare lening. Met de achtergestelde converteerbare lening zijn de financieringsmogelijkheden voor het MKB verder uitgebreid. Het product is met name interessant voor (startende) innoverende ondernemingen, die bij aanvang nog niet genoeg omzet genereren om direct te kunnen aflossen.

Wat is een achtergestelde converteerbare lening?
Een achtergestelde converteerbare lening is een lening waarop in de eerste fase geen aflossing plaatsvindt, maar wel rente wordt bijgeschreven. In een latere fase kan de lening omgezet worden naar certificaten van aandelen in de betreffende onderneming via een STAK (Stichting Administratiekantoor).

Waarom biedt Geldvoorelkaar.nl de achtergestelde converteerbare lening aan?
De achtergestelde converteerbare lening wordt aangeboden om funding van innovatieve en snel groeiende ondernemingen in Nederland mogelijk te maken. Bijvoorbeeld ondernemingen die innovaties aanbieden op het gebied van duurzaamheid, of hightech. Kenmerk van deze ondernemingen is dat ze veel groeipotentieel hebben maar qua (startend) businessmodel niet geschikt zijn voor een annuïtaire lening. Jonge bedrijven genereren in de beginfase van hun bestaan vaak onvoldoende cashflow om aan maandelijkse rente- en aflosverplichtingen te kunnen voldoen. Deze bedrijven tonen veelal een sterke groei, waarbij alle gegenereerde middelen nodig zijn ter verdere financiering van deze groei. Met de converteerbare lening kunnen deze bedrijven gefinancierd worden en doorgroeien naar de volgende fase.

Risico
Investeren in een converteerbare achtergestelde lening gaat gepaard met risico. Daarom dienen investeerders bij het investeren in een achtergestelde converteerbare lening via Geldvoorelkaar.nl een “crowdfunding investeringstoets” in te vullen. Het is van groot belang dat investeerders de risico’s goed afwegen en met een passend deel van hun vermogen investeren in crowdfundingprojecten

Wilt u meer weten over de achtergestelde converteerbare lening of over andere financieringsmogelijkheden. Neem dan contact op met de adviseurs van De Hooge Waerder Corporate Finance.

DEEL DIT BERICHT