Search

Brengt de zaak verder

Crowdfunding opnieuw verdubbeld

Uit onderzoek van crowdfunding bureau Douw&Koren blijkt dat er gedurende 2015 in Nederland € 128 miljoen is opgehaald middels crowdfunding verspreid over ruim 3.500 projecten. Het opgehaalde bedrag is hiermee opnieuw verdubbeld ten opzichte van het voorgaande jaar. De afgelopen vier jaar is crowdfunding in Nederland jaarlijks verdubbeld.

De verwachting is dat de groei de komende jaren wel iets zal stagneren. De bekendheid van crowdfunding onder ondernemers en investeerders is inmiddels vrij groot. Al zijn er nog relatief weinig ondernemers die daadwerkelijk van crowdfunding gebruik maken. Er is hierom nog voldoende ruimte om verdere groei te realiseren.

De omvang van crowdfunding ten opzichte van de traditionele bankfinanciering en factoring of leasing is nog altijd minimaal. Banken in Nederland hebben circa € 135 miljard uitstaan bij het Nederlandse mkb, terwijl er via leasing en factoring circa € 8 miljard uitstaat.

Wilt u meer weten over crowdfunding en weten wat de mogelijkheden voor uw (startende) onderneming zijn. Neem dan contact op met De Hooge Waerder Corporate Finance, specialist bij het begeleiden van financieringen voor het mkb.

DEEL DIT BERICHT