Search

Brengt de zaak verder

Abn Amro Informal Investment Services

Wist u dat Abn Amro een speciale afdeling heeft waar ongeveer 650 vermogende particuliere klanten van de bank zijn aangesloten die willen investeren in MKB-bedrijven? De afdeling heet de Abn Amro Informal Investment Services. De afdeling brengt een match tot stand tussen ondernemers met investeerders en coaches. Het betreft veelal succesvolle (ex-)ondernemers of topbestuurders die ondernemingen kunnen bijstaan met kapitaal, kennis, ervaring en een netwerk.

De afdeling kan helpen met 2 verschillende diensten, te weten Informal Investment Match voor risicokapitaal en een coachende inbreng en CoachMatch voor alleen een coachende inbreng. Er wordt bemiddeld bij bedragen tussen € 100.000,- en € 2.000.000,-. In alle branches en voor alle levensfasen. Bijvoorbeeld als u een veelbelovende starter bent of wilt doorgroeien. Maar ook bij management buy-in, buy out en turn-around. De investeerders zijn betrokken, maar willen nadrukkelijk niet op uw stoel zitten. In principe heeft de investeerder daarom ook altijd een minderheidsbelang.

Loopt u tegen vraagstukken aan die de toekomst van uw onderneming bepalen? Wilt u sparren met een ervaren ondernemer of topbestuurder? Dan zou CoachMatch een uitkomst kunnen zijn. Met zijn of haar achtergrond kan een coach ambitieuze, kansrijke ondernemingen bijstaan bij belangrijke beslissingen. Aan de hand van een ondernemingsplan of informatiememorandum wordt beoordeeld of de bank het kansrijk acht om uw onderneming voor te leggen aan de aangesloten investeerders. Dit gebeurt aan de hand van een anoniem profiel waarin een korte schets van uw onderneming wordt gegeven. Dit profiel wordt vervolgens voorgelegd aan investeerders waarvan het profiel aansluit bij uw onderneming. Bij interesse volgt er een 1 op 1 gesprek met de geïnteresseerde investeerder(s). Ook kunt u uw onderneming bij verschillende investeerdersbijeenkomsten presenteren.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden en de kosten, neemt u dan contact met ons op.

DEEL DIT BERICHT